HomePupillenJuniorenSeniorenSponsorenPupil v/d weekSupporter verenigingForum
  Aanmelden!
  Obligatie info
Wiersma ICT
2012-04-21 C.V.V.B. - Buitenpost (2 - 0)

Buitenpost voelt zich benadeeld

BEDUM – Voor de wedstrijd CVVB – Buitenpost zaterdagmiddag begon werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de donderdag overleden oud-penningmeester en –elftalleider Geert Noorlag van de thuisploeg, terwijl CVVB ook nog met rouwbanden aantrad.

Na afloop van het matige duel voelden de gasten zich flink benadeeld. ,,De 2-0 nederlaag kan ik de scheidsrechter (C. Mulder uit Uithuizen, red. B.K.) niet aanrekenen, maar het had ook anders kunnen aflopen. Dorjan Berisha maakt al in de eerste minuten 0-1, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Daar had zijn twijfels over. In de 42e minuut had Dirk Rinse Pilat een strafschop moeten krijgen. Hij werd duidelijk onderuit getrokken door hun verdediger (Angelo Kukler, red.). Maar de scheidrechter geeft in plaats daarvan hen een vrije trap. En Pilat krijgt nog geel ook, waar die verdediger zijn tweede moest krijgen,’’ baalde Johannes Douma. De Buitenpost-trainer klaagde nog niet eens over de twee eerder gemakkelijk aan Pieter Henstra en Astrit Berisha getoonde kaarten, waardoor beiden volgende week geschorst zijn.

Douma moest tegen CVVB aanvaller Alex van der Veen missen wegens een schorsing, terwijl de gebroeders Jan Harm en Otto Christiaan Jonker en Ruben Boekhout vanwege blessureleed niet inzetbaar waren. Johan Wiersma was wel weer fit en maakte zijn rentree. De met een bovenbeenblessure kampende Dorjan Berisha was een helft inzetbaar. Hierdoor moest Douma een beroep worden doen op tweede elftalspeler Ranze Schootstra en A-junior Aaron Boekhout. Het had tevens de nodige omzetting tot gevolg en dat kwam het voetbal van Buitenpost niet ten goede. De ploeg creëerde weinig, maar daarin slaagde ook de gehavende thuisploeg nauwelijks. Er was dan ook weinig te genieten voor de toeschouwers. Daarbij stond de leidsman niks toe en vergat met regelmaat de voordeelregel te hanteren en de 0-0 bij rust was dan ook niet verwonderlijk.

Deze stand bleef lang op het scorebord staan omdat geen van beide elftallen er veel van bakte. Buitenpost had Simon Schreiber een kans zien missen en invaller Wytse Pilat een corner op de kruising zien draaien, waar CVVB tweemaal gevaarlijk was geweest via Soeratmin Venema, maar hij had zijn vizier al evenmin scherp afgesteld. Maar in de 77e minuut was het dan toch raak. CVVB counterde naar 1-0. Hans Setz werd vrijgespeeld en haalde laag en hard uit. Via het uitgestoken been van mandekker Hendrik Atze Storm werd de bal van richting veranderd en waardoor keeper Albert Kobus kansloos. Het duel leek beslist en tien minuten zelfs definitief. CVVB kreeg nog een strafschop toebedeeld na een botsing tussen de uitkomende Kobus en middenvelder Richard de Boer. Hans Setz mocht vanaf de stip aanleggen en stuurde de keeper de verkeerde hoek in, 2-0. (Foto’s; Hans Zwamborn, www.kiepie.nl)

Wedstrijdfoto's

Pagina 1 2